This is the "Psychoanalytic Electronic Publishing Archive (PEP Archive)" page of the "Psychoanalytic Electronic Publishing Archive (PEP Archive)" guide.
Alternate Page for Screenreader Users
Skip to Page Navigation
Skip to Page Content

Psychoanalytic Electronic Publishing Archive (PEP Archive)  

Last Updated: Dec 23, 2015 URL: http://libguides.nbu.bg/content.php?pid=681364 Print Guide RSS Updates
Psychoanalytic Electronic Publishing Archive (PEP Archive) Print Page
  Search: 
 
 

Psychoanalytic Electronic Publishing Archive (PEP Archive)

Psychoanalytic Electronic Publishing Archive (PEP Archive) е електронен ресурс, който предлага пънотекстов достъп до документи в областта на психоанализата и психотерапията. Възниква по идея на Пол Мошър и се реализира с подкрепата на Американската психологическа асоциация и Института за психоанализа в Лондон. В базата данни са включени:

● Специализирани книги на английски език от утвърдени учени като Уилфрид Бион, Джон Боулби, Мелани Клайн, Доналд Мелцер, Доналд Уиникорт и др., а също така и трудовете на Зигмунд Фройд (пълен списък).

● Академични списания на различни езици, сред които английски, френски, италиански, испански, немски, гръцки и турски. При някои издания от последните три до пет години е налична единствено библиографска информация (пълен списък).

Видео с документални филми, лекции, презентации, дискусии и интервюта с водещи специалисти в областта на психоанализата и психотерапията. Всички видеа са представени и в текстов вариант на английски език, а това прави възможно търсене в съдържанието (пълен списък).

Всички документи в PEP Archive са в .HTML формат, като текстовите материали са достъпни още и .PDF и .EPUB. Списъците с резултати могат да се съхранят в .RTF формат.

 

PEP Archive Searching Tutorial

Description

Loading  Loading...

Tip