This is the "Начало" page of the "Епи on-line" guide.
Alternate Page for Screenreader Users
Skip to Page Navigation
Skip to Page Content

Епи on-line  

Last Updated: Apr 24, 2014 URL: http://libguides.nbu.bg/content.php?pid=582759 Print Guide RSS Updates

Начало Print Page
  Search: 
 
 

Електронен пътеводител "ЕПИ on-line"

Добре дошли на страниците на електронния пътеводител "ЕПИ on-line". Неговата цел е да ви научи пълноценно да използвате списанията и книгите, включени в електронния ресурс. Ще откриете подробна информация за:

 • издания;
 • автори;
 • търсене;
 • модул "ЕПИ Труд и социално осигуряване";
 • модул "ЕПИ Счетоводство";
 • модул "ЕПИ Търговско и облигационно право";
 • модул "ЕПИ Нормативни актове";
 • изчислителни модули.

Доброто познаване на функционалността и изданията, предложени в "ЕПИ on-line", ще ви помогнат да научите повече в областта на икономиката и правото. Трябва да знаете, че можете да използвате базата данни от какъвто и да е компютър или мобилно устройство. 

 

 

Достъп в локалната мрежа

За да използвате електронния пътеводител "ЕПИ on-line" когато сте на територията на университета е необходимо да изберете връзка "Достъп в локалната мрежа".  

За да стигнете до електронните ресурси, трябва да заредите страницата на Нов български университет www.nbu.bg, след това в менюто от дясната страна избирате връзка "Библиотека", от ляво "Електронни ресурси" и накрая "По азбучен ред". Тук в азбучен списък са подредени всички бази от данни, които библиотеката предоставя за ползване на своите читатели.

 

 

Достъп извън локалната мрежа

За да работите с електронен ресурс "ЕПИ on-line" извън мрежата на университета е необходимо да използвате системата за отдалечен достъп. Изберете връзка "Достъп извън локалната мрежа".

Пред вас ще се зареди страница, която е вход към отдалеченото ползване на електронни ресурси (вж изображението по-долу). Необходимо е да въведете номера на вашата читателската карта и парола. Ако не знаете, каква е вашата парола, използвайте контактите за връзка, които виждате на самото изображение.

Ако сте се справили успешно с читателския номер и парола, ще видите списък с всички бази данни, които можете да ползвате отдалечено. Ако имената им не свързвате с нищо, заредете в нов прозорец страницата от изображение № 1 по-горе. Връзка "Повече информация" ще ви помогне да се ориентирате.

Единственото, което остана, за да използвате "ЕПИ on-line" e да заредите връзката.

  Description

  Loading  Loading...

  Tip